Karekod Menü Oluşturma

Karekod Menü Oluşturma

Günümüzde artık çok sayıda işletme QR menü sistemine geçmiştir. Dijital menü sayesinde müşteriler temas etmeden mekanın menüsünden yararlanabilecek ve ayrıca garson çağırma gibi hizmetlerden temassız menü sayesinde yararlanabilecektir. İşletmeler açısından oldukça faydalı olan bu sistemde işletme sahipleri menü oluşturmak adına menü baskı maliyetlerinden kurtulmuş olacaktır.

Aynı zamanda herhangi bir fiyat değişikliğini de kolaylıkla dijital menü ekranına yansıtabilecek ve bu şekilde işgücü verimliliğinde artış oluşturabilecektir. Fakat işletmeler adına oldukça yararlı olan bu uygulama kimi işletme sahipleri tarafından nasıl oluşturulacağına dair soru işaretleri uyandırmaktadır. Promenü.com.tr sitesi olarak qr kod menü oluşturma sisteminin kolaylıkla yapılabileceğini ve müşterilerin hizmetine sunulabileceğini söyleyebiliriz.

Karekod Menü Oluşturma Adımları Nelerdir?

Günümüz dijital dünyasında her sektörde olduğu gibi yeme-içme sektöründe de dijital menülere gereksinim duyulmaktadır. Özellikle son senelerde yaşamış olduğumuz pandemi ile menülerin de elde ele gezmesi de işletmeler ve aynı zamanda müşteriler açısından da problem haline gelmişti. Bu nedenle gerek hijyen açısından gerekse menü maliyetini önleyebilmek adına dijital menüler son derece kullanışlı bir uygulamadır. Karekod menü oluşturma adımları şu şekildedir:

  • Karekod menü oluşturabilmek için ilk olarak promenü paneli üzerinden kurum ekle butonu kullanılmalıdır. Kurum girişi eklemesi yapılmalıdır.

  • Ardından kurum ekle ve kuruma şube var ise şube ekle butonu kullanılmalıdır. Şubelerin karekodu aktifleştirilir.

  • Ardından ise şubelerin açılış ve kapanış saatleri de aktif hale getirilerek işletmeyi araştıran kişiler için işletmenin açık veya kapalı olduğu saatler belirlenir.

  • Para birimi ve dil butonu ilgili para birimi ve dil olarak ayarlanır.

  • Dijital menü ekleme kısmında menüleri açma kısmı önemlidir. Bu kısımda ana yemek, kahvaltı ve içecekler gibi kısımlara ekleme yapılır.

  • İşletmenin vermiş olduğu hizmetlere ait olan fotoğraflar eklenir veya değiştirilir.

  • Bir sonraki kısımda masa düzeni oluşturulur. Masa ekle butonu kullanılarak her masaya ayrı olmak üzere ücretsiz QR menü ataması yapılır.

Son olarak mekanda bulunan tüm ürünlerin eklenmesi tamamlanır ve fiyatları eklenir. Bu şekilde Promenü.com.tr qr menü oluşturma işlemi tamamlanmış olur.