QR Menü Oluşturma

QR Menü Oluşturma

QR menü sistemi bilindiği üzere Covıd-19 pandemisi sonrasında işletmeler tarafından tercih edilmeye başlanmıştır. İşletmeler açısından QR menü sistemi maliyeti düşürmesi nedeniyle ilgi görürken müşteriler açısından ise hijyenik olması ve sürekli elden ele dolaşan bir menüyü incelemektense karekod menü ekranının görüntülemek cazip gelmektedir.

QR kod menü sistemi müşterilerin direkt olarak akıllı telefonlarıyla ziyaret etmiş oldukları restoran veya kafelerin menülerine ulaşabilmelerini sağlamaktadır. Bu nedenle çok sayıda müşteri ve işletme sahibi tarafından kullanışlı ve bir o kadar da sağlıklı bulunur. QR kod menü oluşturma adımları günümüzde en fazla araştırılan konulardan biri haline gelmiştir. Özellikle bu sisteme dahil olmak isteyen işletme sahipleri dijital menü oluşturmak adına izlemesi gereken adımları Promenü.com.tr sitesi üzerinden ulaşabilir.

QR Kod Oluşturmak İçin Yapılması Gerekenler

Günümüzde qr menü oluşturma adına çok sayıda araçtan yararlanılabilir. Bunun için farklı yöntemler ve birtakım siteler mevcuttur. Genellikle QR kod oluşturma için sunulan yazılımlar ücretsiz olmakla birlikte ücretli olan paketlerde mevcuttur. İlk olarak karekod menü oluştururken işletmelerin bu detaya dikkat etmeleri gerekmektedir.

Lakin işletme sahipleri için dijital menü sisteme geçmek istiyorlarsa kolaylıkla promenü.com.tr sitemize giriş yaparak burada bulunan paketleri incelemeleri ve sunulan kod oluşturma planı doğrultusunda hareket etmeleri QR kodu oluşturma için yeterli olacaktır. İşletme sahiplerinin ayrıca bir şey yapmalarına gerek kalmadan her bir masa için QR kod menüleri oluşturulur. Ardından,

  • QR kod oluşturma işlemi için en önemli kısım mekanın menülerinin sisteme girilmesidir. Menü fotoğrafları oluşturulup eklenebilir, menülerin fiyatları eklenebilir.

  • Oluşturulan menülerin her bir müşterinin telefonunda kolaylıkla görüntülenebilmesi için mutlaka URL’nin sorunsuz çalışıyor olması son derece önemlidir.

  • Oluşturulan temasız menü kodlarının mekanın masalarında görünüyor olması ve müşterinin kolaylıkla bu karekodlara ulaşabiliyor olması gerekir.

  • Oluşturulmuş olan karekod menülerinizin güncellenmesi gerekmektedir. QR kod güncellenmesi promenü sitemizde otomatik olarak yapılmaktadır.

Dolayısıyla dijital menülerinizin sağlıklı şekilde müşterilere ulaşabilmesi adına gerekli eklemelerin ve güncellemelerin yapıldığından emin olmalısınız. Ücretsiz QR menü oluştururken müşterinin anlayabileceği şekilde oluşturmaya özen göstermelisiniz.